En fotoserie fra Borneo 2016
Da det var om aftenen vi landende i storbyen Kota Kinabalu, havde vi booket en overnatning hjemmefra. Vi er ikke til storbyer, så det gik det bare ud på at finde ud af hvor vi skulle hen, og hvordan vi kunne komme ud af byen.  Det blev til en taxa, som kørte os øst på.
Vi besøgte flere steder i ferien, vi var bla på flodsafarier – men det var den lille ø Mabul vi faldt for, hvilket fotoserien også vil afsløre….

Øsamfundet på Mabul
Mabul er en meget lille ø på 800 x 400 m omgivet af koralrev. Der var naturligvis turisme, som primært henvendte sig til dykkere.
Mest spændende var dog den lokale befolkning.  Der var rigtig mange børn, rygtet ville vide, at det var filippinske børn som blev sendt herned, fordi det var billigst at få dem opfosteret hernede.
Der var to samfund fordelt på øen – vi  oplevede det ene som værende meget fattige. Her blev nødtørften foretaget på stranden, hvor den store tidevandsforskel på 1½m skyllede “toilettet” ud  2 gange i døgnet.
Der blev fisket, og ikke mindst når der var lavvande, gik de rundt på koralrevet og ledte efter alt som kunne spises. Den bedste opnåelse var naturligvis hvis fangsten kunne sælges til turisterne. Tiggeri var også hverdags oplevelser

Storbyen Kota Kinabalu
Både ved ankomst og ved afrejse, havde vi en overnatning i storbyen Kota Kinabalu.
Det blev til et par gåture i ventetiden, og kameraet var naturligvis med på tur..

Kinabatangan floden
Nogle dage i junglen ved Kinabatangan floden gav spændende flod safarier.
Fotos viser lidt stemning fra floden, men de primære billeder af dyr og fugle herfra, ligge under ” Wildlife Borneo”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Website