Sommer på Færørene

Fantastisk dejlig tur til Færørene sammen med min datter 2015.
Begge udstyret med kamera og lange objektiver, det var fugle der var målet – om end mit kamera var mest aktivt.
Den Færøske fugt gav forskellige udfordringer – på et tidspunkt var mit Nikon D800 så fyldt med fugt, at det ikke kunne bruges. Objektivet blev afmonteret og det åbne kamerahus blev lagt i foruden på bilen, og efter en rum tid med blæseren på fuld knald, var det som nyt igen.

Nogle af dagene tilbragte vi på Mykines som bød på intense fugleoplevelser
Det er en fed intens oplevelse at sidde “midt” i et fuglefjeld med et virvar af fugle i luften omkring sig.
Mange spændende fugle som var nye arter for mig, og som vanlig skal deres mønstre og vaner aflures inden ordenlige billeder kan komme på kortet. Det var desværre ikke så meget tid til rådighed, vejet var som altid lunefuldt på Færøerne – med overraskende hurtige skift mellem sol, regn og tåge.

Fascinerende er det at se Storkjoverne med et vingefang på 1,4m, udfordre så store og eminent dygtige flyvere som Suler. Kjoverne jager dem intenst og tæt, indtil de gylper deres bytte op – haps, så er der lun frokost til Storkjoven!

Lunderne er charmerende med deres kluntede flyvestil, flotte farver og evne til at fange Tobis – selv om de har næbet fyldt i forvejen.

Svartbag imponerer med sin størrelse, når man ser den spadserer rundt sammen med en Sildemåge – som vi normalt syntes er stor.
Galeriet herunder viser et udvalg af de indfangede fugle

Nogle af billederne vil være at finde i de respektive gallerier – men alle billeder findes gennem Fugleart albums