INDLÆGGET ER UNDER OPBYGNING – DER KOMMER FLERE BILLEDER 🙂

Extremadura, Spanien 2022

Foråret i Extremadura byder på et rigt liv af fugle. Første indtryk er de mange rovfugle på himlen, glenter og gribbe ses ofte kredse over landskabet – iblandet Hvide Storke.
Landskabet er som det som vi forsøger at skabe herhjemme i Danmark: åben land med træer og store arealer der afgræsses af dyr. Store arealer dyrkes ikke, og det giver en god artsdiversitet af fugle.

Gribbene

Gribbene fascinerer, ikke kun på grund af deres størrelse, men også deres glideflugt og deres evner til at finde føde i det store landskab.
Tidlig morgen er ikke gribbetid, de venter på at solen varmer jorden op, og at der dannes opvinde som de kan glide på. Dog kan de komme tidligere afsted de dage hvor vind presses mod klipperne og luften tvinges opad.
Stående på en ca. 200m høj klippe, er det meget imponerende at se hvordan de bevæger sig op og ned – uden vingeslag. Langs klippesiden bruger de vinden som presses op, og højere oppe bruger de varmetermikken til at komme op i flere km´s højde.
Der var langt flest gåsegribbe, som med et vingefang på 2,75m imponerede når de lysløst gled forbi…. èn af mine største fugleoplevelse !
Den lidt større munkegrib var ikke så talrig, den noget mindre ådselgrib var fåtallig

Skrigfuglene

Ordnen af Skrigfugle består bla. af vores egen Isfugl, men også Biæder, Hærfugl og Ellekrage som vi alle opsøgte på turen.
Biæderne var netop kommet til deres koloni, kurmageri, udgravning af redehuller samt kampe om hunner og redepladser var i gang
Biædernes vane med at sidde helt tæt op af deres mage og overbringe gaver, er dejligt at se. Imponerende er det også at se den kampiver de udviser i forsvar af hvad der er deres. De smukke fugle er meget fotogene, der blev derfor brugt en del tid ved kolonien.

Ellekragerne var godt i gang med æglægningen. Det er lidt svære at komme tæt på, men trak vores opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Website